Van werkdruk naar werkgeluk!

VAN WERKSTRESS NAAR WERKPLEZIER!

Training 'Grip op Gedachten'

Stop piekeren én andere vervelende denkgewoonten!

Herken je dat?

Je hebt de hele dag hard gewerkt en een pittige discussie met een collega gehad. 's Avonds denk je eraan terug en baal je dat je niet anders gereageerd hebt. Achteraf besef  je dat die bewuste collega niet redelijk was en je hebt nu pas door hoe erg de situatie je raakt. In je hoofd maak je er een hele toestand van. Het lukt je niet om te stoppen erover te denken en je slaapt er zelfs slecht van. 

Je hebt een fout gemaakt die je 's nachts ineens te binnen schiet. Je kunt het pas na het weekend herstellen. Het hele weekend blijft die fout en de gevolgen daarvan in je hoofd malen. Je brein maakt het verhaal steeds groter. Als je maandag op het werk komt, blijkt er niets aan de hand te zijn. Heb je het hele weekend voor niets gepiekerd. 

Je moet volgende week een lastig gesprek voeren. Het gesprek heb je inmiddels eindeloos in je hoofd herhaald. Je bedenkt wat je allemaal moet zeggen en vult volledig in hoe de ander zal reageren. Als je het gesprek in het echt voert, valt het reuze mee en heb je jezelf voor niets gek zitten maken.

Wil jij ook meer rust in je hoofd?

Wat leer je tijdens deze workshop?

Gedurende deze dag pak je je denkpatronen aan en leer je nutteloze en herhalende gedachten te stoppen. Je leert op een creatieve manier met je gedachten om te gaan waardoor je vaker een 'leeg' hoofd hebt. Ook ga je je richten op vrolijke en blije gedachten. Hiermee neem je meer afstand van je denken.

Inhoud workshop

De workshop bevat de volgende onderwerpen:

  • Gedachtenonderzoek
  • 4 verschillende stromingen om vervelende denkpatronen aan te pakken waaronder het mentale model, de innerlijke criticus, belemmerende overtuigingen en piekeren
  • bevorderen positief denken
  • N-Mrii's Denk-Model

N-Mrii's Follow-up Programma

Als deelnemer aan de workshop 'Grip op gedachten' ontvang je, gedurende vier weken aanvullende opdrachten via mail. Je werkt deze opdrachten wekelijks uit aan de hand van jouw eigen praktijk. Daarbij kun je je uitwerking terugsturen voor feedback.

Ervaringen van deelnemers

'Welke gedachten geven me stress? En hoe reëel is het om daar zo'n stress van te hebben en te houden? Hoe kan ik 'ongezonde gedachten' ombuigen naar 'gezonde gedachten'? Het was emotioneel een pittige training die mij veel heeft gebracht waaronder inzicht en hulpmiddelen. Wil je er het maximale uithalen dan dien je kritisch naar jezelf te kijken. Welk effect heb jij met jouw gedrag op anderen of op situaties en op welke manier kun jij dit beïnvloeden?' (leidinggevende)

'Tijdens de training moesten we een lastige situatie op de vloer "doorlopen". Nieuwsgierig als ik ben, wilde ik het graag ervaren. Het doorlopen van de situatie met plaats-ankers heeft me geholpen om er van een afstand naar te kijken. Dit maakte het voor mij gemakkelijker om te beredeneren "Hoe zou een 'normale' reactie eruit zien?" om van hieruit een helpende gedachte te formuleren. Toen ik met deze helpende gedachte de situatie nog een keer doorliep, ervaarde ik direct het effect ervan! Voor mij was dit een krachtig instrument om me bewust te worden van mijn niet helpende ideeën en lukte het me om deze vervolgens te vervangen door meer gezonde, rationele overtuigingen. Deze andere manier van denken en afstand nemen heeft bij mij een positieve verandering van mijn emoties teweeggebracht.' (Consultant)

 
Opbellen
E-mail