Van werkdruk naar werkgeluk!

VAN WERKSTRESS NAAR WERKPLEZIER!

Persoonlijke effectiviteit

Twee vormen van coaching gericht op persoonlijke effectiviteit

Deze vorm van coaching is gericht op een hoger niveau brengen van het eigen functioneren in de huidige functie en/of het verbeteren van de communicatieve vaardigheden zodat de coachee effectiever samen kan werken met collega's.

1. Coaching gericht op persoonlijke effectiviteit

Uitgangspunt is het huidige functioneren, de behaalde resultaten, het huidige concrete gedrag en het functieprofiel. Er wordt gekeken naar de competenties waarover de medewerker beschikt en de competenties die nodig zijn voor het uitoefenen van de huidige functie. Het coachdoel wordt bepaald aan de hand van de benodigde competenties en het daarbij behorende gewenste gedrag. Daaraan wordt gewerkt gedurende het coachtraject. 

2. Coaching gericht op communicatieve vaardigheden

Communicatie is één van de belangrijkste competenties in het werkveld. Hieronder een greep aan communicatievormen waaraan gewerkt kan worden.

Een boodschap kort en krachtig overbrengen. Een helder verhaal vertellen. Overtuigend opkomen voor je eigen mening. Heldere afspraken maken en zorgen dat die afspraken worden nagekomen. Positief nee zeggen en duidelijke grenzen stellen. De boodschap van de persoon scheiden. In verbinding zijn en blijven met elkaar, ook als het lastig wordt. Oog voor het eigen belang en dat van de ander, zonder vermijdende of 'agressieve' communicatie.

Er wordt gekeken naar de huidige en gewenste communicatieve vaardigheden. Daarbij is het belangrijk te inventariseren hoe de coachee zichzelf klem zet in de samenwerking met andere collega's en waar deze (veelal herhalende) patronen vandaan komen.

Wat levert coaching gericht op persoonlijke effectiviteit op?  

 • Meer voldoening in je functie
 • Effectiever functioneren in het huidige werkveld
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Effectief samenwerken 
 • Daadkrachtiger communiceren
 • Prettiger samenwerken
 • Inzicht in eigen kwaliteiten en valkuilen
 • Inzicht in gedrags- en communicatiepatronen
 • Overzicht op je werkzaamheden
 • Regie over je carrière
 • Zelfvertrouwen

Ervaringen van coachees

Feed

08-2019

'Ik werd zelf verrast door de uitkomsten!'

De aanleiding voor het coachtraject was steviger in mijn schoenen staan in gesprekken met weerstand op het werk. Daarnaast wilde ik me graag zelfverzekerder voelen als ik presenteer. Mijn verwachting was dat...   Meer


08-2017

'Ik zie nu in wat de consequenties van mijn handelen voor mezelf maar vooral voor anderen zijn!'

'De leeuw is getemd' 'Anne-Marie heeft de gave om op haar geheel eigen wijze coachees te confronteren. Hierbij is ze concreet, direct doch ook empathisch en hartelijk. Zij heeft me doen inzien wat de...   Meer


06-2017

'Ik ging lettelijk fysiek in de weerstand als iemand mij uitdaagde'

'Het heeft wat bij me losgemaakt. Je bent goed in peuteren aan de ziel van iemand en de vinger op de juiste plek leggen. Complimenten daarvoor. Ik vind dat erg fijn om zo op weg geholpen te worden. De vragen...   Meer

 
Opbellen
E-mail